Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 105

Pagina's
Sorteer op:
Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Hoofdluizen, de nachtmerrie van elke ouder. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met deze kleine, kriebelige beestjes. Het is een veel voorkomend probleem dat meestal schoolgaande kinderen en hun familie treft. Luizen zijn gelukkig niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg veel ongemak veroorzaken. Wat zijn luizen precies, hoe kan je ze voorkomen en wat moet je doen als je kind toch bezoek heeft van luizen? Wij vertellen je er alles over!

Last van een droge huid? Lees wat je daartegen kan doen

Last van een droge huid? Lees wat je daartegen kan doen

We hebben allemaal wel eens last van een droge huid, ongeacht onze leeftijd. Dan voelt de huid ruw aan, en heb je last van jeuk en schilfers. Daarnaast kunnen er zelfs (pijnlijke) kloofjes of barstjes ontstaan. Waar komt een droge huid vandaan, en hoe kan je dit probleem oplossen? Wij geven jou hier enkele tips om de droge huid te verzorgen!

Winterzon en UV-bescherming

Winterzon en UV-bescherming

Wanneer het warm is, bikini's en zwemshorts de meest gedragen kleding zijn en de zon laat ondergaat, twijfelen weinigen aan het belang van zonnebescherming. Maar, hoe zit dat nu precies tijdens de wintermaanden? We leggen de focus op UV-bescherming in de winter.

Wat is chlamydia?

Wat is chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (soi), veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Chlamydia is erg besmettelijk en de overdracht gebeurtdoor seksueel contact. 

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Mazelen, polio, difterie, tetanus, ... De ziektes waartegen baby's en kinderen vandaag de dag een prikje krijgen, zijn talrijk. Kind & Gezin raadt echter ook toekomstige ouders aan om hun vaccinaties tijdig te laten nakijken, liefst nog voor ze effectief zwanger zijn. Sommige ziektes kunnen de zwangerschap dan ook negatief beïnvloeden of zelfs overgedragen worden op het kind. De aangeraden vaccins vormen ook geen gevaar voor de foetus.

Koorts

Koorts

Voel je je grieperig en heb je koorts? Gebruik dan eerst paracetamol als je een pijnstiller wil gebruiken. Dat geneesmiddel is steeds de eerste keuze om pijn te bestrijden en koorts te verlagen.

Wat is de ziekte van Alzheimer?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de hersenen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie, wat een algemene term is voor geheugenverlies. Bij alzheimerpatiënten beschadigt een teveel aan bepaalde eiwitten de hersenen. Daardoor ontstaan problemen die voornamelijk beginnen met geheugenverlies.

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnwat? Lijnzaad! Een bruin zaadje afkomstig van de vlasplant dat je zo kan eten. Er wordt ook olie van gemaakt om mee te koken of je salade af te werken. Het is lekker, makkelijk in de keuken toe te passen en erg gezond voor je lichaam. We lijsten de voordelen even voor je op. 

Wat is een ingegroeide teennagel?

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel veroorzaakt een infectie doordat een deel van de nagel zich in de huid daarrond boort (ook soms in de vinger, maar het is vooral de grote teen). 

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Herpes simplex labialis, ook bekend als orale herpes, is een besmettelijke virale infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV-1). Overdracht van het virus gebeurt door direct contact of via speeksel en manifesteert zich als koortsblaasjes op en rond de mond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn wereldwijd twee op de drie mensen met dit virus besmet (met vaak een besmetting in hun kindertijd) en dragen het vervolgens de rest van hun leven met zich mee.

Hartfalen

Hartfalen

Wat is hartfalen? Zoals het woord al doet vermoeden, functioneert bij hartfalen het hart niet goed. Het hart is een cruciale spier voor het goed functioneren van het lichaam. 

Wat is schimmelnagel?

Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een frequente schimmelinfectie van de teen- of vingernagels, gemakkelijk te herkennen aan een witte, bruine of gele verkleuring van één of meer nagels. 

Pagina's