Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 105

Pagina's
Sorteer op:
Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Als zorgverleners hun patiënten helpen vanop afstand - telegeneeskunde - moeten ze dezelfde kwaliteitsvereisten respecteren als bij een fysiek contact. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft die bepaling laten opnemen in het wetsontwerp rond de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de zorg. Vandaag gaf de ministerraad groen licht voor dit ontwerp.

Wat zijn windpokken?

Wat zijn windpokken?

Windpokken, ook wel waterpokken of varicella genoemd, worden gekenmerkt door jeukende rode bultjes die overal op het lichaam voorkomen. Oorzaak is een infectie met het varicella-zoster-virus en windpokken zijn erg besmettelijk. Bijna iedereen krijgt als kind windpokken. Het is een typische kinderziekte.

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Wat zijn aambeien?

Wat zijn aambeien?

Aambeien (hemorroïden of speen) ontstaan wanneer de bloedvaten van de anus verwijden of uitzetten. Het zijn een soort spataders die je krijgt als je te hard perst tijdens een toiletbezoek. 

Wat zijn de gezondheidsrisico

Wat zijn de gezondheidsrisico's bij een luchtvervuilingspiek?

Zelfs een kleine hoeveelheid luchtverontreiniging heeft al erg negatieve gevolgen voor de gezondheid. De ernst van die gevolgen hangt af van de concentratie en de samenstelling van de vervuilende stoffen in de lucht, hoe lang je eraan wordt blootgesteld, welke activiteiten je uitoefent tijdens de blootstelling en hoe gevoelig je ervoor bent.

Wat is herpes zoster?

Wat is herpes zoster?

Herpes zoster is een huiduitslag veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, hetzelfde virus als bij windpokken. Zelfs nadat de windpokkeninfectie voorbij is, blijft het virus jarenlang in je zenuwstelsel en kan het opnieuw geactiveerd worden als herpes zoster.

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is een chronische aandoening van het spijsverteringsstelsel die diarree, constipatie, buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaakt. 

Wat is oorsmeer?

Wat is oorsmeer?

In de wand van de gehoorgang zitten wel duizend kliertjes die een wasachtige olie produceren. Deze wax, beter bekend als oorsmeer, beschermt het oor tegen stof, vreemde deeltjes en micro-organismen.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Coeliakie of glutenintolerantie is een levenslange auto-immuunziekte. Het wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt en haver.

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Hoofdluizen, de nachtmerrie van elke ouder. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met deze kleine, kriebelige beestjes. Het is een veel voorkomend probleem dat meestal schoolgaande kinderen en hun familie treft. Luizen zijn gelukkig niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg veel ongemak veroorzaken. Wat zijn luizen precies, hoe kan je ze voorkomen en wat moet je doen als je kind toch bezoek heeft van luizen? Wij vertellen je er alles over!

Last van een droge huid? Lees wat je daartegen kan doen

Last van een droge huid? Lees wat je daartegen kan doen

We hebben allemaal wel eens last van een droge huid, ongeacht onze leeftijd. Dan voelt de huid ruw aan, en heb je last van jeuk en schilfers. Daarnaast kunnen er zelfs (pijnlijke) kloofjes of barstjes ontstaan. Waar komt een droge huid vandaan, en hoe kan je dit probleem oplossen? Wij geven jou hier enkele tips om de droge huid te verzorgen!

Pagina's