Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 97-105 van 105

Pagina's
Sorteer op:
8 tips voor gezond thuiswerk

8 tips voor gezond thuiswerk

Thuiswerken is een normaal deel van ons werkleven geworden. Werkgevers die hun medewerkers vertrouwen, vinden dat ze bepaalde taken evengoed van thuis uit kunnen uitvoeren. Niet iedereen hoeft nog elke dag te pendelen naar kantoor. Wij geven enkele tips om thuiswerk op een gezonde manier aan te pakken.

Wat is een opvlieger?

Wat is een opvlieger?

Een opvlieger, vaak ook warmteopwelling of vapeur genoemd, is een plotseling gevoel van intense hitte waarbij je gezicht, hals en/of borst rood worden en je opeens heftig gaat zweten. 

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Voortaan kan u bij de apotheker terecht voor een betrouwbare zelftest die toelaat om zelf, binnen het comfort van uw eigen huis, een eventuele besmetting met hiv te testen. Die zelftest mag echter enkel gebruikt worden als de recentste blootstelling aan het risico dateert van minstens drie maanden eerder.

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

Zelf je bloeddruk meten met een polsbloeddrukmeter

Zelf je bloeddruk meten met een polsbloeddrukmeter

Een bloeddrukmeting is slechts een momentopname afhankelijk van vele factoren, zoals het tijdstip van de dag, emoties, lichaamsbeweging, maaltijden, noem maar op. Eén enkele meting is geen goede weerspiegeling van je bloeddruk. Metingen, gespreid in de tijd, leiden tot een meer betrouwbare "gemiddelde" waarde. Door thuis zelf je bloeddruk te meten op verschillende momenten, heb je meerdere meetresultaten en krijg je dus een juister beeld van je bloeddruk.

Wat is maagzuur?

Wat is maagzuur?

Maagzuur is een heel frequente aandoening die optreedt wanneer de maaginhoud terug in de slokdarm terechtkomt. Maagzuur of brandend maagzuur wordt ook wel reflux genoemd, maar eigenlijk is deze term enkel van toepassing als de zure maaginhoud terugvloeit.

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Een snee tijdens het koken, een schaafwonde bij het spelen of een wespensteek ... Met een goed gevulde EHBO-kit ben je voorbereid om eerste hulp te bieden bij kleine ongevallen. Zo heb je de nodige medicatie en hulpmiddelen in huis om een ziekte of verwonding te behandelen. Maak eerst een inventaris van wat er momenteel in je medicijnkast ligt. Dit is een goede gelegenheid om je kast te ontdoen van oude voorschriften en vervallen medicatie. Maak hier een gewoonte van en probeer dit elke drie maanden te doen. Maar wat heb je nu precies nodig? 

5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid. Helaas is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. Heb jij last van slaapproblemen? Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips om je nachtrust te verbeteren!

Wat is wagen- of reisziekte?

Wat is wagen- of reisziekte?

Wagenziekte, ook wel reisziekte genoemd, is een gevoel van misselijkheid dat je krijgt wanneer je met de auto, boot, vliegtuig of trein reist.

Pagina's