Febuxostat EG 80Mg Filmomh Tabl 84 X 80Mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Ja

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

De gebruikelijke dosering is één tablet per dag.

Begin met de inname van Febuxostat EG twee dagen voor de chemotherapie en gebruik het verder naargelang het advies van uw arts.

Samenstelling

De werkzame stof in Febuxostat EG is febuxostat.Febuxostat EG 80 mg filmomhulde tabletten:Elke filmomhulde tablet bevat 80 mg febuxostat (als hemihydraat).Febuxostat EG 120 mg filmomhulde tabletten:Elke filmomhulde tablet bevat 120 mg febuxostat (als hemihydraat).

Indicatie

Febuxostat EG 120 mg tabletten worden ook gebruikt voor de behandeling en preventie van hogeurinezuurspiegels in het bloed, wat kan voorkomen wanneer u start met chemotherapie voorbloedkanker.

Febuxostat EG is voor volwassenen.

Contra indicatie
  • U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
  • als u hartfalen, hartproblemen of een beroerte heeft of heeft gehad.
  • als u een nieraandoening heeft of heeft gehad en/of een ernstige allergische reactie op allopurinol (een geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van jicht).
  • als u een leveraandoening of afwijkingen van de leverfunctietesten heeft of heeft gehad.
  • als u wordt behandeld voor een hoge urinezuurspiegel als gevolg van het syndroom van LeschNyhan (een zeldzame geërfde aandoening waarbij er te veel urinezuur in het bloed zit).
  • als u schildklierproblemen heeft.
Details
CNK4247755
FabrikantenEG Generics & Consumer
MerkenEG
Bijsluiter