Novopen 4 Blauw

Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

NovoPen® 4 is een navulbare insulinepen en is de opvolger van de bekende NovoPen® 3. NovoPen® 4 wordt gebruikt met 3 ml Penfill® patronen en is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met insulines van Novo Nordisk en NovoFine® naalden.

Gebruik

Gebruik van NovoPen®

  1. Verwijder de pendop en plaats een NovoFine® naald (handvast). gebruik voor elke injectie een nieuwe naald.
  2. Trek de doseer-/toedieningsknop uit en stel 4 eenheden in bij een nieuwe Penfill® patroon en 1 eenheid bij een patroon die al in gebruik is.
  3. Houd NovoPen 4 met de naald naar boven gericht en tik zachtjes tegen de patroonhouder. Druk daarna de doseer-/toedieningsknop helemaal in todat u een klik hoort. Bovenaan de naald moet een druppel insuline verschijnen. de insulinetoevoer is nu gecontroleerd (ontlucht).
  4. Trek de doseer-/toedieningsknop opnieuw uit en draai aan de knop totdat de gewenste dosering in het afleesvenster verschijnt.
  5. Neem NovoPen® 4 in een hand en injecteer de insuline door de drukknop rustig, zo diep mogelijk in te drukken. Houd de drukknop ingedrukt en tel tot 6 voordat u de NovoFine® naald uit de huid trekt.
  6. Draai de naald direct na injectie los. Gooi de naald weg en plaats de dop terug op de pen.
Indicatie

Mensen met diabetes die de voorkeur geven aan een navulbaar toedieningssysteem.

Details
CNK2600278
FabrikantenNovo Nordisk Pharma
MerkenNovo Nordisk Pharma
Breedte126 mm
Lengte212 mm
Diepte48 mm